Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΤΖΑΜΠΑ ΗΤΤΑ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΡΕΒΑΝΣ

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.. Μια λέξη ταιριάζει σε αυτό το παιχνίδι.. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το πρώτο και δεύτερο σετ και κατάφερε και το έχασε... Μετά απο εκεί στο τρίτο σετ πήγε να κάνει το 15-10 σε μεγάλη ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε... Ανάλυση τεράστια δεν χωράει.. Δύο σχόλια
Α) Υπάρχει και ρεβάνς
Β) Ρε παιδιά Παναθηναικοί που την είδατε την που.... στην Πάτρα?? Εγώ γιατί δεν έβλεπα τους παίχτες σας?? Κρυμμένοι ήταν...????

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του CEV Cup βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, καθώς στον πρώτο προημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, στην παρθενική μονομαχία των «αιωνίων» για ευρωπαϊκή διοργάνωση, επικράτησε με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό της Γλυφάδας (29-27, 25-23, 25-21). Πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία των δύο πρώτων σετ οι «πράσινοι», που με όπλο την ψυχολογία πήραν και το τρίτο. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (19/2) στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και στον Παναθηναϊκό αρκεί ένα σετ για να πάρει την πρόκριση.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Μίλκοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 1-5 και 8-13. Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 18-18. Ένα άστοχο καρφί του Αγκάμεζ και μία εξαιρετική επίθεση του Μίλκοβιτς έφερε τους φιλοξενούμενους στο σετ μπολ με 22-24, ωστόσο η επιμονή των «πρασίνων» ανταμείφθηκε. Αξιοποιώντας τα λάθη των «ερυθρολεύκων» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 24-24, να προηγηθούν με 27-26 και με ένα φοβερό σέρβις του Αγκάμεζ που ανάγκασε την υποδοχή του Ολυμπιακού σε λάθος έφτασε στο 1-0 με 29-27.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να τα «θαλασσώνει» στα κρίσιμα σημεία. Οι Πειραιώτες με μόνιμο «όπλο» τον Μίλκοβιτς προηγήθηκαν με 15-18, ωστόσο ακολούθησε ένα 6-0 από τον Παναθηναϊκό, που έφτασε στο 21-18. Μία ακόμη εντυπωσιακή επίθεση του Μίλκοβιτς έβαλε την ομάδα του ξανά μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 22-21, όμως με πόντους από τον Ανδρεάση και τον Γκέριτς, αλλά κι ένα σερβίς του Ρουμελιώτη στο φιλέ, το σετ έληξε με 25-23.

Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναϊκός έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος του πήρε από νωρίς μία μικρή διαφορά. Με διαδοχικούς πόντους του Αγκάμεζ το «τριφύλλι» έφτασε στο 15-10, όμως ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και μείωσε σε 15-14. Ο Αγκάμεζ, κορυφαίος των γηπεδούχων, έβαλε την ομάδα του μπροστά με 18-15, αλλά με όπλο το μπλοκ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 19-19. Με όπλο το σερβίς και εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 24-20, για να πάρει τελικά το ματς με 25-21.

*Το κλειστό της Γλυφάδας δεν ήταν κατάμεστο. Αν και είχαν πωληθεί 1.300 εισιτήρια, ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τους 800. Πάντως το κλίμα ήταν εξαιρετικό και έλειψαν τα παρατράγουδα, παρά τους φόβους που υπήρχαν μετά τα όσα έγιναν στην Πάτρα πριν τον τελικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απογοητευση η ομαδα χθες.Μετα απο καιρο με στεναχωρησε πραγματικα.Χασαμε 2 ΔΙΚΑ μας σετ.Ειδικα το πρωτο πρεπει να διδασκεται ως παραδειγμα προς αποφυγην.Ετυχε να ειναι σε καλη μερα και το ασανσερ Αγκαμεζ,που μια σε διαλυει μονος του,μια εξαφανιζεται και εδεσε το γλυκο.Αλλο ματς ομως η ρεβανς.Με κοσμο και πιστη και ΟΧΙ ΠΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΛΑΘΗ μπορουμε το...4-0.