Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η 14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟΥΣ 8 Η ΘΡΥΛΑΡΑ

Στον «αέρα» βρίσκεται η 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, καθώς η ΕΣΑΠ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω υπό την απειλή των μαζικών «κωλυμάτων» που δήλωσαν οι διαιτητές από τις 16 έως τις 21 Ιανουαρίου για να αποφύγουν να σφυρίξουν τους αγώνες.

Μεταξύ άλλων οι ρέφερι διεκδικούν αύξηση από 200 σε 300 ευρώ σε κάθε αγώνα, αυξήσεις σε αποζημιώσεις εποπτών, παρατηρητών κ.λπ. Η διοργανώτρια αρχή, όμως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφού αναλύει τις προσπάθειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια για να αναβαθμιστεί η ελληνική διαιτησία, για να αυξηθούν οι αποδοχές των διαιτητών αλλά και για να εξοφλούνται στην ώρα τους, καλεί τους ρέφερι να άρουν τα «κωλύματα» ξεκαθαρίζοντας πως «υπό το καθεστώς ομηρίας δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση». Ετσι, εάν κάποια πλευρά δεν κάνει πίσω οδεύουμε προς αδιέξοδο και αναβολή της αγωνιστικής.

«Εξωφρενικές απαιτήσεις»
«Μας προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη τόσο όσον αφορά τον τρόπο και τη χρονική περίοδο που λαμβάνεται αυτή η απόφαση των διαιτητών όσο και για την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την απαίτηση ικανοποίησης εξωφρενικών οικονομικών αιτημάτων. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε αιτήματα υπό το καθεστώς ''ομηρίας'' και καλούμε τους εκπροσώπους της διαιτησίας να επανέλθουν στους αγώνες και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθούν από κοινού λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ.


Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός διέλυσε μία από τις καλύτερες γαλλικές ομάδες και άνοιξε την πόρτα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Η ομάδα του Αντερς Κρίστιανσον «έκρυψε» την απουσία του Δημήτρη Τζούριτς και νίκησε πιο εύκολα απ' ό,τι αναμενόταν τη γαλλική Πουατιέ με 3-0 (26-24, 25-11, 25-17) και θα πάει σε μία εβδομάδα (21/1) στη Γαλλία για να πάρει το σετ που θα της δώσει και την πρόκριση στην 8άδα όπου θα περιμένει να μάθει και τις τέσσερις ομάδες που θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίπαλος με ΠΑΟ;
Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά της διοργάνωσης να βρεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού, εφόσον οι «πράσινοι» αφήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ και περάσουν στο CEV. O Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο σετ στο οποίο αρχικά προηγήθηκε και με 21-16. Οι Γάλλοι, όμως, έφτασαν πρώτοι σε σετ μπολ (23-24), αλλά οι παίκτες του Κρίστιανσον με εντυπωσιακές άμυνες κρατήθηκαν στον αγώνα και με μπλοκ του Χοφ και δύο επιθέσεις του Μίλκοβιτς έκαναν το 26-24. Από εκεί και πέρα η γαλλική ομάδα κατέρρευσε. «Περίμενα ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν πιο δύσκολα για εμάς. Η πρόκριση δεν έχει έρθει ακόμη. Πρέπει να είμαστε εξίσου συγκεντρωμένοι και καλοί στη ρεβάνς» δήλωσε ο Κρίστιανσον, ενώ ο Μίλκοβιτς τόνισε: «Ολα κρίθηκαν στο 1ο σετ. Κινδυνέψαμε να το χάσουμε και μετά παίξαμε πιο σοβαρά και με λιγότερα λάθη. Ακόμα δεν κρίθηκε τίποτα γιατί η γαλλική ομάδα είναι πολύ καλή».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ριβέρα 13 π., Σουλτανόπουλος 7, Κουρνέτας, Χοφ 9, Μίλκοβιτς 15, Ούρναουτ 12, Παπαδημητρίου (λ.-71%), Τσέργας, Καριπίδης, Ρουμελιώτης 1.

ΠΟΥΑΤΙΕ: Μπουλά 2, Μπαρέτο 3, Κιλαμά 1, Κάθερες 12, Βάρανεκ 10, Κιεφέρ 5, Τεξέιρα (λ.- 70%), Φρανκολατσί 3, Βαν Ντεν Εσχοφ, Σονγκολό 4.

Παρασκευή (30/01)

Γήπεδο ΕΑ Πατρών

18.00: Ολυμπιακός – Άρης
20.30: Ηρακλής – Λαμία

Γήπεδο Ολυμπιάδας

18.00: ΕΑ Πατρών – Μίλων
20.30: Παναθηναϊκός – Φοίνικα Σύρου

Σάββατο (31/01)

18.00: Πρώτος ημιτελικός
20.30: Δεύτερος ημιτελικός

Κυριακή (01/02)

17.00: τελικός

Μετά τη λήξη των προημιτελικών του Φάιναλ- 8 του Κυπέλλου ανδρών θα γίνει στην αίθουσα «Άρης Παπανδρέου» του γηπέδου της ΕΑΠ η κλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης, παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων των σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: