Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ ΨΥΧΡΙΑΜΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΕΑ Πατρών εξέδωσε το ΤΑΠ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με αυτή, γίνεται έκκληση από τους «ερυθρόλευκους» να υπάρξει κόσμια συμπεριφορά όλων των φιλάθλων για να ολοκληρωθεί ομαλά η διοργάνωση του Κυπέλλου. Σχετικά με τις ευθύνες, οι Πειραιώτες τονίζουν ότι αυτές θα αποδοθούν μετά το τέλος των αγώνων.


Η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά δυστυχώς μια γιορτή του αθλητισμού, όπως είναι το Final 8 του Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών, στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. κάνει έκκληση σε όλους τους φιλάθλους των ομάδων που συμμετέχουν να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η διοργάνωση. Δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για ευθύνες, πράγμα που θα κάνουμε όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες».


Βόλεϊ: Κρίστιανσον: Μια χαρά τα πήγε ο Τσέργας

Άντερς Κρίστιανσον (προπονητής Ολυμπιακού): «Πιστεύω πως στο βόλεϊ κερδίζει πάντα ο καλύτερος, δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο, όπου το ματς μπορεί να κριθεί στο ένα γκολ. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές ήμασταν καλύτεροι από την ΕΑΠ και πιστεύω ότι είναι κρίμα να συζητάμε για μια με δύο πιθανώς λάθος αποφάσεις των διαιτητών. Οι διαιτητές δεν έχουν εύκολο έργο και να ξέρετε ότι και εγώ σε κάποιες φάσεις θεώρησα ότι η μπάλα ήταν άουτ και ο διαιτητής την έδωσε μέσα. Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο αποφασιστικό το σφύριγμα για λάθος θέσεις στο 23-24 του τρίτου σετ. Κατά τα άλλα, το παιχνίδι ήταν ποιοτικό σε όλη τη διάρκεια του και με λίγα λάθη. Η απουσία του Βασίλη Κουρνέτα θεωρώ ότι καλύφθηκε άψογα από τον Σωτήρη Τσέργα, ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά».

Αχιλλέας Παπαδημητρίου (παίκτης Ολυμπιακού) : «Η ΕΑΠ ήταν πολύ καλή και μας δυσκόλεψε σε κάποια σημεία του αγώνα. Βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και αντιδράσαμε στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, που μας βρήκαν πίσω στο σκορ και πήραμε το παιχνίδι. Τα λάθη της ΕΑΠ σε καθοριστικά σημεία, αλλά και η τύχη μας βοήθησαν για να γυρίσουμε το ματς στο τρίτο σετ».

Γιώργος Χριστόπουλος (προπονητής ΕΑΠ): «Η ΕΑΠ απέδειξε σήμερα πως είναι μεγάλη ομάδα. Αν και με μπάτζετ μικρότερο από τις άλλες μεγάλες ομάδες, απέδειξε ότι μπορεί να τις κοντράρει στα ίσια. Το ελληνικό βόλεϊ μπροστά δε θα πάει έτσι μπροστά. Ο κύριος Γεροθόδωρος μας έχει στερήσει τρεις φορές τη νίκη σε κρίσιμα παιχνίδια. Το σφύριγμα για λάθος θέσεις στο 24-23 του τρίτου σετ δεν δίνεται. Είναι θελημένο, θα το χαρακτήριζα προβοκάτσια. Οριακά το σφύριγμα για τον Γιορντάνοφ ίσως να ήταν σωστό, ίσως και λάθος, αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα δεν δίνεται. Ολοι οι διαγώνιοι «κλέβουν» λίγο στη θέση τους, όσοι ξέρουν από βόλεϊ το καταλαβαίνουν. Ζητήσαμε την εξαίρεση αυτού του διαιτητή από τα παιχνίδια μας, αλλά μας είπαν ότι δεν γίνεται. Παλεύουμε και κάνουμε μια προσπάθεια, αλλά δεν γίνεται έτσι. Πώς θα συνεχίσουμε και πώς θα μαζέψουμε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο; Αν δεν θέλουν την επαρχία, να κάνουν ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ και τον Ηρακλή».

Χρήστος Δημητρακόπουλος (παίκτης ΕΑΠ): «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο σετ ήμασταν πολύ κοντά, αλλά κρίθηκε στα λάθη, στο δεύτερο καταφέραμε να αντιδράσουμε και να ισοφαρίσουμε. Δεν έχω έρθει ποτέ σε συνέντευξη τύπου, το έκανα όμως σήμερα γιατί ήθελα να πω ότι οι διαιτητές επηρέασαν το παιχνίδι. Όταν στο 24-23 σφύριξαν λάθος θέσεις, ρώτησα τον δεύτερο διαιτητή ποιες ήταν οι λάθος και μου έδωσε τις σωστές. Έπειτα πήγε στον πρώτο διαιτητή και ανέφερε τις λάθος θέσεις, καθώς ήταν το μοναδικό πράγμα που μπορούσε να κάνει ως δεύτερος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκνευριστούμε και να χάσουμε το σετ, αλλά και να επηρεαστούμε έως το τέλος του αγώνα».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα τα επεισοδια,επειδη ημουν στο Τοφαλος,ΟΛΑ τα ξεκινησαν οι βαζελοι.Εμεις πηγαμε σαν κυριοι να δουμε τον ημιτελικο.Εντελως απροειδοποιητα μας επιτεθηκαν με καδρονια και αλλα αντικειμενα οι χουλιγκαν του παο.Κατι πρεπει να γινει επιτελους.Παντου κανουν φασαριες και κανεις δεν τους τιμωρει.Στο ποδοσφαιρο,στο μπασκετ,στο βολλευ,στο πολο.Παντου.Τι ειδους ασυλια εχουν??

Βασίλης Στοάκης είπε...

Μια ζωή έτσι είναι φίλε μου αλλά στις 5 τελειώνουν τα ψέμματα και οι "φίλοι"μας θα πληρώσουν για ότι έκαναν... Κια φυσικά στο τάραφλεξ, εκεί μετράει.. Λαγοί