Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ Η ΖΕΝΟΒΑ

Ενας από τους θρύλους του σύγχρονου ευρωπαϊκού γυναικείου βόλεϊ θα αγωνιστεί στην Α1 Γυναικών με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η Αντονίνα Ζέτοβα στα 35 της χρόνια συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και θα είναι το βαρύ... πυροβολικό στην επίθεση της ομάδας του Σούλι Τουρσούγκα στη θέση της διεθνούς διαγώνιας Ελένης Κιόση. Η μεταγραφή της κόστισε 110.000 ευρώ, είναι από τις μεγαλύτερες στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ και είναι προσφορά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Η Ζέτοβα είναι γεννημένη στο Πλέβεν της Βουλγαρίας στις 17 Σεπτεμβρίου 1973 και ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Τουρκία και ΙταλίαΠέρασε από το τουρκικό πρωτάθλημα και τις Εζατζίμπασι (1995-97), Βάκιφμπανκ (1997-98). Τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο με τις φανέλες της Μόντενα (1998-2000 και 2001-02), της Μπέργκαμο (2000-01), της Κιέρι (2003-05) και της Περούτζια (2005-07) με την οποία κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06. Επίσης, έχει κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα Ιταλίας. Μοναδική της απουσία από το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2002-03 που γύρισε στην τουρκική Εζατζίμπασι και πήρε το πρωτάθλημα.
Πρωταθλήτρια ΕυρώπηςΕχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ την τελευταία σεζόν έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω μητρότητας. Μάλιστα γέννησε τον περασμένο Μάρτιο και δηλώνει έτοιμη και δυνατή για να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Μένει μόνιμα στην Περούτζια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα. Οσον αφορά την Ολλανδέζα ακραία Στάλενς, η μεταγραφή δεν έγινε καθώς θα πάει στη ρωσική Διναμό Μόσχας και η διοίκηση του Ολυμπιακού αναζητά άλλη πρωτοκλασάτη αθλήτρια γι' αυτήν τη θέση. Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει και τη βασική πασαδόρο της εθνικής Κροατίας, Γκλιγκόροβιτς, που θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Παρόλο που διαφωνώ με την απομάκρυνση Κιόση, καλωσορίζω την Αντονίνα στην ομάδα και ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: