Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο. Μετά από εκπληκτική πορεία στους ομίλους του κυπελλούχων το 1996 έφτασε στο φάιναλ φορ που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 9-10 Μαρτίου 1996. Στον ημιτελικό νίκησε την ολλανδική Αλκομ Καπέλε 3-1 και στον τελικό μετά από συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε της γερμανικής Βούπερταλ 3-2. Και τις δύο ημέρες των αγώνων το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο, ενώ τα πανηγύρια των οπαδών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί σε όλο τον Πειραιά. Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Γιάννης Λάιος, ενώ την 12αδα συγκροτούσαν οι Γκιούρδας, Χριστοφιδέλης, Δούκας, Μουστακίδης, Οσβάλντο Ερνάντεζ, Σάντσεζ, Μιχαλόπουλος, Τσακιρόπουλος, Λυκούδης, Θεοδωρίδης, Αμαριανάκης, Ντράγκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός διατηρεί ακόμη το ρεκόρ συμμετοχών σε φάιναλ φορ. Δώδεκα συνολικά συμμετοχές και μάλιστα οι επτά συνεχόμενες (1992-1998) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ιταλικής Πανίνι Μόντενα (1983-1989). Πάντως, ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που μετείχε σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1980 2η θέση στο κυπελλούχων), ενώ από τότε πήγε ακόμη σε φάιναλ φορ το 1981 και το 1989. Η Ορεστιάδα προκρίθηκε σε φάιναλ φορ τρεις φορές (1994, 1995, 1996), ο Άρης μια (1993) και ο Ηρακλής τρείς (2002,2005,2006). Το 2002 η Ελλάδα παρουσίασε δυο ομάδες στο φάιναλ φορ πρωταθλητριών, τον Ολυμπιακό (2ος) και τον Ηρακλή (3ος) ,όπου ο Ολυμπιακός κατετάγη δεύτερος χάνοντας από την Ματσεράτα (Σύντομα θα γίνει αναφορά σε εκείνο τον αγώνα στο blog). To 2005 o Ολυμπιακός κατέκτησε το top teams cup όπου επικράτησε επί της Ολλανδικής Νεσελάντε με 3-0 στον τελικό!(Προσεχώς θα γίνει αφιέρωμα και για αυτόν τον αγώνα)

Επειδή η ιστορία δεν ξεγράφεται, κάποιοι κύριοι ας αναλάβουν σοβαρά τις ευθύνες τους και ας σταματήσουν να πουλάνε τρέλα μπροστά στον κόσμο του Θρύλου. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν ρεπορτάζ για παιχνίδια του Ολυμπιακού που έμειναν στην ιστορία. Δεν θέλω ποτέ ξανα να δω παίχτες του Ολυμπιακού να φελυγουν από γήπεδα του βόλει με σκυφτό το κεφάλι όπως είδα τον Γιώργο Ντράγκοβιτς και τον Ανδρέα Θεοδωρίδη φέτος στην Ορεστιάδα. .. Παιδιά συγγνώμη.. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ….

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

makari re file na epistrepsoume...
na sou pw k brano gia to blog sou.
idi to prosthesa stin lista tou blog mou me ta links. king7ocfp.blogspot.com.
makari na epistrepsoume .to volley mas exei xarisei polles omorfes stigmes k meres doksas..!!pantos vlepw na kinoumeste ligo...

pio katw den paei gia ton thrylo mas.kai pali bravo gia to blog sou. toso kairo epsaxna sta athlitika site gia nea tou volley alla mataia...

Βασίλης Στοάκης είπε...

φίλε μου αρχικα σ ευχαριστώ για το σχόλιο και για την προσθήκη στη λίστα με τα μπλογκς! Ο Ολυμπιακός είναι ένα ενιαίο σύνολο και ασχολείται με όλα τα αγωνίσματα. Νομίζω και εγώ ότι πιο κάτω δεν πάει! Κινήσεις γίνονται ωστόσο χρειάζεται υπομονή και αντοχή! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε..